10 زبان برنامه نویسی که شما می بایست همین حالا یاد بگیرید

10 زبان برنامه نویسی که هر شخصی میبایست یکی از آن ها بسته به هدف خود فرا بگیرید. در این مقاله این ده زبان برنامه نویسی معرفی شده اند.

10 زبان برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی با تکنولوژی پیش می رود. همانطور که می دانید تکنولوژی با سرعت زیادی در حال تغییر است و ما هر ساله شاهد ورود و اختراع ابزارهای جدیدی هستیم که هر کدام توانسته اند زندگی انسانی را تحت الشعاع خود قرار بدهند.

تمامی این ابزارها که عمدتا امروزه گوشی های هوشمند هستند، دارای یک برنامه هستند که هر کدام با زبان برنامه نویسی خاصی نوشته شده است. امروزه آن هایی که یک زبان برنامه نویسی می دانند، بیشترین درآمد ماهیانه را نسبت به بقیه دارند.

همیشه دانشجویان ترم اول، این سوال را میپرسند که کدام زبان برنامه نویسی را یاد بگیرند. در واقع نمی توانیم بگوییم که کدام بهتر است، هر کدام دارای کاربرد و هدف خود هستند و از این رو شما باید مشخص کنید که در کدام حوزه قصد کار کردن دارید. اگر به دنبال برنامه نویسی موبایل هستید، جاوا بهترین و اولین گزینه است. اگر قصد وارد شدن به حوزه رباتیک را دارید، زبان C، یک زبان برنامه نویسی است که در این حوزه استفاده می شود.

اگر هم قصد طراحی سایت دارید که باید زبان مربوط به آن را فرا بگیرید.

در این مقاله قصد داریم که ده زبان برنامه نویسی را شما به می بایست اقدام به یادگیری یکی از آن ها کنید، معرفی کنیم. البته همیشه ما به دانشجویان تازه وارد توصیه می کنیم که یک زبان را یاد بگیرید اما کامل و خوب.

ده زبان برنامه نویسی که دانشجو باید فرا بگیرد

1. جاوا

java

جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرایی است که در 1990 توسعه یافت. جاوا، زبانی است که برای تولید بازی، نرم افزارهای تخصصی و طراحی نرم افزار اندروید استفاده می شود. همچنین یکی دیگر از ویژگی های اصلی جاوا این است که در سیستم عامل های مک و ویندوز قابل اجرا و برنامه نویسی است.

2. زبان برنامه نویسی C

c-language

یکی از قدیمی ترین زبان برنامه نویسی با هدف عمومی است که در اوایل سال 1970 توسعه پیدا کرد.از این زبان برای تولید بلاک در زبان های برنامه نویسی سی شارپ، جاوا، جاوااسکریپت و پایتون استفاده می شود. یکی از کاربردهای C، برای اجرای سیستم های عملیاتی و قرار دادن اپلیکیشن ها می باشد.

3. C++

cplus

یک زبان برنامه نویسی سطح متوسط با خصوصیات شی گرایی است که برای بهبود زبان C طراحی شده است.C++ باعث قدرت بخشیدن به نرم افزارهایی مانند فایرفاکس، Winamp و آداب می گردد. کاربردهای C++ شامل توسعه نرم افزارهای سیستمی، نرم افزارهای اپلیکیشن، سرورو اپلیکیشن های کلاینت و بازی های ویدئویی استفاده می شود.

4. C#

csharp

یک زبان برنامه نویسی چند الگویی است که توسط مایکروسافت توسعه یافته است. سی شارپ، یک زبان برنامه نویسی چند هدفه است که اصول آن از ترکیب اصول سی و c++ تشکیل شده است و برای توسعه نرم افزارهای مایکروسافت و پلتفرم های ویندوز استفاده می شود.

5. Objective-C

objective-c

یک زبان برنامه نویسی شی گرایی است که توسط سیستم عملیاتی اپل استفاده می شود. از کاربردهای اصلی این زبان، ایجاد اپلیکیشن های آیفون می باشد.

6. PHP

php

یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی سمت سرور و رایگان است که برای طراحی سایت داینامیک استفاده می شود. از ویژگی های این زبان، قرار دادن مستقیم کدهای HTML در آن است که باعث شده است PHP به یکی از محبوب ترین زبان های بین طراحان سایت باشد. وب سایت های بزرگ دنیا مانند وردپرس، فیس بوک و دیگ از این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت خود استفاده کرده اند.

7. Python

python-language

یک زبان برنامه نویسی اسکرپیتی سمت سرور و سطح بالا است که برای وب سایت ها و اپلیکیشن موبایل استفاده می شود. بیشتر افرادی که تازه می خواهند که یک را یاد بگیرند، از زبان برنامه نویسی پایتون شروع می کنند چونکه علاوه بر اینکه دارای قابلیت خوانایی بالایی دارد، برنامه نویسان کدهای کمتری برای تولید یک برنامه استفاده می کنند.

8. Ruby

ruby-language

یک زبان برنامه نویسی شی گرایی و پویا که برای توسعه وب سایت و اپلیکیشن های موبایل استفاده می شود. از مزیت های این زبان، کد نویسی آسان است که باعث محبوبیت بین طرفداران خاص خودش گردیده است.  مانند پایتون، بیشتر تازه کاران برنامه نویسی، از این زبان برای شروع استفاده می کنند.

9.جاوااسکریپت

javascript-language

یک زبان برنامه نویسی اسکریپیتی سمت سرور و کلاینت است که بیشتر سینتکس های آن از C گرفته شده است. این زبان می تواند در میان مرورگرهای وب متعدد استفاده شود و به عنوان یک جز ضروری در توسعه و ایجاد تابع های انیمیشنی وب می باشد. همچنین از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت برای تولید بازی و اپلیکیشن های دسکتاپ استفاده می شود.

10. SQL

sql

یک زبان با هدف مشخص است که می توان درآن پایگاه داده تولید کرد و داده ها را در آن ذخیره نمود. همچنین از این زبان برنامه نویسی برای تابع های کوئری استفاده می شود که بتوان داده های ذخیره شده را پایگاه داده جستجو کرد. SQL توسط سازمان ANSI و ISO تایید و استاندارد لازمه را گرفته است.