13 شورتکات فتوشاپ که هر طراح وب سایت می بایست بداند

یک طراح وب سایت موفق باید حداقل اطلاعات لازم را در خصوص فتوشاپ بداند. در این مقاله 13 شورتکات فتوشاپ برای طراح وب سایت معرفی شده است.

طراح وب سایت

طراح وب سایت چرا باید حداقل اطلاعاتی را در خصوص فتوشاپ بداند؟ همانطور که می دانید، فتوشاپ یک ابزار ویرایشگر گرافیکی و عکس می باشد. در واقع فتوشاپ یک ابزار طراحی است که کاربردهای متعددی در طراحی رابط کاربری موبایل و وب سایت دارد، برای همین نقش مهمی را در طراحی سایت دارد. مراحل طراحی سایت، اگر بخواهیم به طور علمی و دقیق بیان کنیم، با آن چیزی که در ایران اتفاق می افتد کاملا متفاوت است. در ایران کار طراحی سایت توسط یک نفر که اصولا طراح وب سایت نامیده می شود، انجام می شود اما در واقع اینطور نیست. طراح وب سایت، وظیفه اش تبدیل کدهایpsd به html است.

سه مرحله اصلی در طراحی سایت وجود دارد: اول از همه گرافیست باز استفاده از ابزاری گرافیکی مانند فتوشاپ، طرح رابط کاربری را بسته به نیاز مشتری ایجاد می کند، سپس طراح وب سایت، آن را به html تبدیل می کند. بعد برنامه نویس، سایت از حالت استاتیک به داینامیک تبدیل می کند. این مراحل اصلی درطراحی سایت است که کاملا با آن چیزی که در ایران اتفاق می افتد، متفاوت است.

طراح وب سایت اگر به دنبال طراحی سایت حرفه ای است، بهتر است که استفاده از فتوشاپ را در حد معمولی یاد بگیرد. چونکه همیشه گرافیست کار در دسترس نیست و بعضی اوقات، این طراح وب سایت است که مجبور می شود، خود طرح اولیه را ایجاد کند.

این را بهتر است بدانید که هنوزه بسیاری از طراحان گرافیک حرفه برای برای ایجاد پس زمینه، متن، دکمه و اثرات هنری سه بعدی از فتوشاپ استفاده می کنند. همچنین این ابزار را با استفاده از خاصیت چند لایه ای می توان برای تولید ویژگی های پیچیده، به کار برد.

اما هنوز که هنوز خیلی از طراحان شورتکات های مهم فتوشاپ را نمی دانند. خالی از لطف نیست که این شورتکات ها را طراح وب سایت بداند. در این مقاله آموزش طراحی وب سایت، چند شورتکات مهم و کلیدی را در فتوشاپ معرفی کنیم.

13 شورتکات مهم و کلیدی در فتوشاپ برای طراح وب سایت

1. Z (برای بزرگنمایی)

با زدن دکمه Z کیبرد، نوار ابزار بزرگنمایی برای شما در بالا ظاهر می شود و می توان میزان اندازه عکس را تغییر دهید. در واقع با زدن دکمه Z، در نوار ابزار بالا، دو ذره بین منفی و مثبت که به ترتیب برای کوچک کردن و بزرگ کردن عکس استفاده می شود. کافی است که روی یک ذره بین کلیک کرده و سپس با هر بار کلیک روی عکس، اندازه آن بسته به نوع ذره انتخابی کوچک یا بزرگ می شود. این تکنیک برای طراح وب سایت که خیلی نمی تواند با عکس های کوچک کار کند و نیاز دارد بدون تغییر اندازه اصلی آن را بزرگ کند، مفید است. روش دستی آن، نگه داشتن دکمه Alt و چرخاندان اسکرول ماوس می باشد.

2. H (برای جایجایی در عکس در هنگام بزرگنمایی)

زمانی که عکس شما از نظر اندازه خیلی بزرگ شده است و قصد دارید که به نقطه معینی جابجا شوید، با دکمه H، یک حالت دست برای شما ظاهر می شود که می تواند با ماوس در عکس جابجا شوید. برای بزرگ کردن عکس به روش دستی می توانید از دکمه Ctrl و اسکرول ماوس استفاده کنید.

3. Ctrl + 0 ( جایگذاری عکس در کل صفحه)

با ترکیب این دکمه، می توانید عکس را در کل صفحه و کادر فتوشاپ نمایش دهید.

4. B ( ابزار قلمو نقاشی)

از این ابزار حالت کشیدن خط و نقاشی که همان brush است، را فعال می کند و استفاده می شود. طراح وب سایت چون با فتوشاپ آشنایی ندارد، بیشتر باید وقت خود را بگذارد تا چنین ابزارآلاتی را پیدا کند. با دانستن چنین شورتکات هایی می تواند سریعا به آن ها دسترسی داشته باشد.

5. Ctrl+Z ( بازگشت به عقب)

با ترکیب این دو دکمه می توانید به مرحله قبلی باز گردید، مخصوصا زمانی که اشتباه می کنید خیلی مفید است، در واقع می توانید مرحله جدید ایجاد شده را از بین ببرید.

6. Tab ( نمایش یا مخفی کردن پالت ها)

برای مشاهده پالتی به طور کامل، کافی است که فقط دکمه Tab را فشار دهید.

7. [ ( کاهش اندازه قلمو)

برای کاهش اندازه قلمو نقاشی، از این دکمه را فشار دهید. برای مکانهایی گوشه هستند و دسترسی به آن ها سخت می باشد، خیلی مفید است.

8. ] ( افزایش اندازه قلمو)

برای بزرگ تر کردن اندازه قلمو نقاشی استفاده می شود.

9. Shift+[ ( کاهش لطافت قلم)

مقدار لطافت قلم را تا 25 درصد کاهش می دهد.

10 Shift+]( افزایش لطافت قلم)

مقدار لطافت قلم را تا 25 درصد افزایش می دهد.

11. Ctrl+Shift+N

برای ایجاد یک لایه جدید روی لایه قبلی با استفاده از دیالوگ باکس استفاده می شود.

12. Ctrl+Alt+Shift+N

برای ایجاد لایه جدید بدون استفاده از دیالوگ باکس روی لایه فعال فعلی استفاده می کند.

13. Ctrl+Alt+Shift+K

اگر به دنبال این هستید که بتوانید شورتکات های زیادی یاد بگیرید و در واقع لیست تمامی آن ها را در یک جا به صورت مرتب مشاده کنید، کافی است که ترکیب این دکمه را استفاده کنید تا از باکس باز شده بتوانید، تمامی شورتکات ها را ببینید.

اگر به دنبال این هستید که یک طراح وب سایت موفق باشید، بهتر است که حداقل استفاده از فتوشاپ را بلد باشید تا در مواقع لزوم بتوانید از تکنیک های آن در طراحی سایت خود استفاده کنید.