تفاوت بین برنامه نویس، توسعه دهنده و متخصص علوم کامپیوتر چیست؟

برنامه نویس، توسعه دهنده و متخصص علوم کامپیوتر دارای وظایف مشترک یکسانی هستند اما این حوزه و وظیفه اصلی آنها است که باعت تفاوت هرکدامشان می شود

برنامه نویس

برنامه نویس، توسعه دهنده و متخصص علوم کامپیوتر، سه عبارت شغلی هستند که همیشه به جای همدیگر استفاده می شوند. در واقع همه ما در دانشگاه نرم افزار می خوانیم، اما این سوال پیش می آید که چه عاملی باعث می شود که از این رشته دانشگاهی، سه عنوان شغلی متفاوت اما با ظاهر گول زننده یکسان به وجود بیاید؟ همانطور که می دانید، نرم افزار یک رشته کاملا گسترده ای است و در صنعت های زیادی بنا به کاربردشان استفاده می شود و نمی توان کسی را پیدا کرد که در تمامی صنعت های مورد کاربرد نرم افزار، متخصص باشد. اکثر دانشجویان رشته نرم افزار فکر می کنند که آن ها در آینده یک برنامه نویس می شوند اما باید از همین الان به آن ها گفت که برنامه نویس شدن، یکی از صدها شغلی است که دانشجوی نرم افزار می تواند آن را انتخاب کند.

برنامه نویس، توسعه دهنده و متخصص علوم کامپیوتر، سه نوع عبارت شغلی اصلی هستند که متاسفانه بیشتر متخصصان این حوزه آن ها را به اشتباه یک نوع شغل می دانند ولی در واقع آن ها دارای تفاوت ریزی در وظایف خود هسنتد که کمتر به این تفاوت ها توجه می کند.

این را می توان از آگهی های استخدام شرکت های طراحی سایت متوجه شد که به دنبال برنامه نویس هستند اما وظایفی را که می نویسند باید آن شخص در شرکت انجام دهد، مربوط به توسعه دهنده می باشد.

در این مقاله آموزشی ما قصد داریم تفاوت این سه نوع شغل را به صورت خلاصه بیان کنیم. پس با سایت کار باشید.

تفاوت برنامه نویس، توسعه دهنده و متخصص علوم کامپیوتر

متخصص علوم کامپیوتر کیست؟

در دنیا، رشته اصلی برای کامپیوتر، همین علوم کامپیوتر است. اولین درسی که هر دانشجو در دانشگاه یاد می گیرد، الگوریتم نویسی است. متخصص علوم کامپیوتر، کسی است که با نوشتن همین الگوریتم ها سروکار دارد و در واقع در آن حرفه ای است. آن ها کدنویسی را انجام می دهند و می دانند اما ممکن است که در آن حرفه ای نباشند چون اصلا کدنویسی وظیفه اصلی آن ها نیست.

البته همه باید طراحی الگوریتم را به خوبی بدانند اما این متخصص علوم کامپیوتر است که باید بیشتر از برنامه نویس و توسعه دهنده، تکنیک های الگوریتم نویسی را فرا بگیرد. در حوزه کامپیوتر، افرادی که علوم کامپیوتر را می خوانند، ریاضی دان می دانند( 31337 مهارت ریاضی را به خوبی بلد هستند.)

ویژگی هایی که این افراد بهتراست البته نه الزاما داشته باشد می توان گفت مهارت ارتباط با مردم، استفاده از نرم افزارطراحی سایت و برنامه نویسی است. یکی از تفاوت های اصلی این دسته از افراد با برنامه نویس و توسعه دهنده این است که آن ها باید دارای حداقل دانش در تمامی حوزه ها باشند، البته لازم نیست مسلط باشند اما در یک حوزه که مختص خودشان است، کاملا تسلط داشته باشند.

برنامه نویس کیست؟

برنامه نویس کسی است که کدهای عجیب و زیبا می تواند بنویسد. کدهایی که او می نویسد باید تمیز و بدون هیچگونه خطایی باشد البته نمی توان گفت که این ها حتما باعث استخدام او در شرکت و سازمان ها می شود، در واقع توانایی کدنویسی  او است که می توان گفت باعث استخدام او گردد.

مهارت هایی که به پیشرفت کار برنامه نویس کمک می کند، می توان گفت توانایی حل مسائل ریاضی، نوشتن الگوریتم، توانایی حل مشکلات، مهارت ارتباط با افراد و مردم مختلف است که الزاما نباید حتما این ها را داشته باشد. چون وظیفه اصلی برنامه نویس کدنویسی است و کاری به این مسائل ندارد. اگر دقت کرده باشید بیشتر افراد برنامه نویس، در یک کنج و بدون ارتباط با دیگر اعضا، کار خود را انجام می دهند.

توسعه دهنده کیست؟

توسعه دهنده مانند برنامه نویس کدنویسی می کند اما تمیز نوشتن کد برای این دسته از افراد خیلی مهم است. داشتن مهارت ریاضی خیلی لازم نیست اما در حل مشکلات که میتوان گفت از وظایف توسعه دهنده است، به او کمک می کند.

توسعه دهنده در واقع کسی است که در زمینه پیدا کردن راه حل برای مشکلات و نیازمندیها متخصص است. این دسته از افراد به دنبال ایجاد یک راه جدید برای ارتباط هستند، همین توسعه دهندگان بودند که توانسته اند شبکه ای به نام فیس بوک ایجاد کنند. توسعه دهنده را در شرکت های بزرگ مانند مایکروسافت یا گوگل به عنوان مدیر محصول معرفی می کنند نه برنامه نویس. او باید بتواند از سیستم های مختلف به منظور افزایش بهره وری شرکت، به صورت بهینه استفاده نماید.

اگر بخواهیم که به صورت خلاصه بیان کنیم، توسعه دهندگان خودشان برنامه نویس هستند اما زمینه کاری آن ها بیشتر یا کمتر می باشد. متخصصان علوم کامپیوتر هم برنامه نویس هستند اما با اندازه زمینه کاری متفاوت. تفاوت اصلی آن ها در بعد وظیفه کاری است که انجام می دهند.

همانطور که تا الان بیان شد، هر سه دارای وظیفه های یکسان هستند و کدنویسی را هر سه می توانند انجام دهند اما تخصص اصلی است که باعث جدایی آن ها می شود، متفاوت است. توسعه دهنده را بیشتر همان برنامه نویس می دانیم اما هیچ وقت خودش را درگیر کدنویسی زیاد نمی کند و بیشتر سعی میکند برای مسائل و مشکلات یک راه حل بهینه ارائه دهد. برنامه نویس هم که فقط کد می زند و متخصص علوم کامپیوتر هم بیشتر درگیر الگوریتم نویسی است و لازم نیست که کدنویس ماهری باشد. شاید الان از خودتان بپرسید که پس مهندس نرم افزار کیست؟ مهندس نرم افزار را می توان را جزیی از توسعه دهنده دانست. چونکه او هم خیلی درگیر کدنویسی نیست و بیشتر مدیریت کردن امور کامپیوتری در شرکت ها می پردازد.