همه چیز که باید در خصوص فریلنسر بدانید
فریلنسر کیست؟ فریلنسر شخصی است که ساعت کاری و زمانی دست خودش است و همیشه باید دانش و مهارت خود را افزایش دهد.
فریلنسر به شخصی گفته می شود که ساعت و مکان کاری دست خودش می باشد و به خاطر اینکه آزاد است، بیشتر از همه از زندگی خود لذت می برد. در واقع این بهترین حالت زندگی است که هر کسی می تواند داشته باشد. برای همین بیشتر افراد و متخصصان سعی می کنند به صورت فریلنسر کار کنند تا اینکه در شرکتی و زیر نظر یک مدیر بداخلاق کنند، از این رو امروزه شاهد افزایش تعداد فریلنسرها در جهان هستیم.
در این مقاله قصد داریم که همه موارد و نکات لازم را در خصوص فریلنسرها بیان کنیم، اینکه فریلنسر چیست؟ تفاوت بین فریلنسر و کار کارمندی چیست و غیره. که سعی می کنیم در این مقاله به تمامی سوالات پاسخ کامل بدهیم.
همه چیز درخصوص فریلنسر
1. فریلنسر دقیقا به چه معناست؟
قبل از اینکه وارد هر بحثی در خصوص فریلنسرها شویم، بهتر است که اول از همه با مفهوم آن آشنا شویم.
فریلنسر شخصی مانند دکتر، مهندس، معلم نیست که به یک مکان یا شرکت مخصوص تعلق داشته باشد. در واقع او می تواند شغل های مختلفی داشته باشد مانند طراح سایت، برنامه نویس، بازاریاب، پرستار بچه، وکیل، مدل یا فروشنده مواد غذایی در خیابان است که به هیچ مکان تعلق ندارد و اصولا به صورت پروژه ای فعالیت می کند و در آخر بسته به پروژه ای که انجام داده است، پول خود را دریافت می کند.
در واقع برای فریلسنر هیچگونه حقوق ثابتی در نظر گرفته نمی شود و هیچ بیمه و مزایایی اضافه دیگری ندارد اما نسبت به کارمند، انعطاف پذیری بیشتر در ساعت کار دارد.
2. فریلسنر بودن به عنوان یک کسب وکار شخصی در نظر گرفته می شود
فریلنسر بودن در اروپا و آمریکا خیلی رایج است و اکثریت از چندجا درآمد خود را کسب می کنند. برای مثال یک طراح سایت به غیر از انجام پروژه های طراحی سایت، کارهای فتوشاپ، ترجمه یا مدیریت یک فروشگاه که مالک آن است را نیز انجام می دهد. در واقع آن ها به هیچ سازمان یا شرکتی تعلق ندارند و آن ها فقط کسب وکارخود را اداره می کنند و مالک شخصی آن هستند. البته این مساله در ایران هم به دلایلی رو به افزایش هست که مزایا و معایب خاص خود را دارد. امروزه اکثر شرکت ها مخصوصا در شرکت های طراحی سایت، ترجیح می دهند که برای انجام پروژه های خود با فریلنسر ها همکاری کنند.

3. فریلنسر با کارمند متفاوت است
کارمند ها اصولا مجبور هستند که از یک قانونی که در شرکت یا سازمان نوشته شده اند، رعایت کنند، اما کارمند در کار خودش ثبات دارد و اگر بخواهیم کمی خودمانی تر بیان کنیم، می توانیم بگوییم که تکلیفش با خودش مشخص است. اما فریلنسر، ثبات آنچنانی در خود ندارد و همیشه به دنبال یک پروژه جدید برای انجام آن می باشد وحتی ممکن است که چندماه هیچ کاری نتواند پیدا کند. البته فریلنسر هایی که حرفه ای هستند، همیشه برایشان کار وجود دارد و نیاز ندارند که فعالیت خود را تبلیغ کنند. مهمترین مساله برای یک فریلنسر، ارتقا سطح دانش می باشد که شاید برای کارمند خیلی اهمیت نداشته باشد و صرفا داشتن مدرک بتواند کارمند به درجات بالاتری در سازمان ارتقا دهد.
تفاوتهای دیگر وجود بیمه برای کارمند است. همچنین بحث بازنشستگی که برای فریلنسرها وجود ندارد و او مجبور است که تا آخر عمر خود کار کند.
4. انتخاب و موقعیت کاری شما چیست؟
فریلنسر می تواند سه نوع هدف را یا عبارتی دیگر سه نوع زندگی را انتخاب کند:
یک زندگی کوچک را انتخاب کند و فقط به اندازه یک ایجاد و گذراندن یک زندگی برای خود درآمد کسب کند که اصولا این دسته از افراد به صورت پروژه ای فعالیت می کنند مانند طراحان وب، برنامه نویسان، پرستاران.
یک کسب و کار کوچک برای خود ایجاد کند، برای مثال می تواند یک فروشگاه یا وب سایت راه اندازی کند و فقط آن را اداره کند.
به فکر راه اندازی یک کسب و کار بزرگ باشد و برای آن تلاش کند برای مثال یک رستوران زنجیره ای یا استدیو که خود مالک آن باشد.
در شکل زیر بیشترین صنعتی که برای مستقل ها نمایش داده شده است

5. مهارت های کسب و کار فریلنسر
مهمترین مساله برای یک فریلنسر، داشتن مهارت کافی است. اصولا افراد به فریلنسری اعتماد می کنند و از او می خواهند پروژه خودشان انجام دهد که مطمئن شوند مهارت کافی برای انجام این کار را دارد.
برای مثال کسی در زمینه طراحی سایت به صورت فریلنس کار می کند، باید با تمام اصول طراحی وب آشنایی کامل داشته و مشکلات آن را کامل بداند. هر چه مهارت یک فریلنسر بالا باشد، شانس پیدا کردن کار او بیشتر از بقیه است و میزان درآمدش بیشتر است.
6. مهارت که هر فریلنسر باید داشته باشد
شما علاوه بر مهارت ابتدایی باید به مهارت زیر تسلط کافی داشته باشید:
- تحقیقات بازاریابی
- طراحی محصول
- چگونگی کسب ارتقا دانش
- ارتباط و مذاکره
- مدیریت زمان
- مدیریت مالی
- روش های همکاری با دیگران
البته بعضی از مهارت ها مانند طراحی محصول شاید خیلی لازم نباشد که بر آن تسلط داشته باشد، ولی حتما باید با اصول و قواعد آن آشنایی داشته باشد. آخرین نکته اینکه، هر فریلنسر باید نسبت به کسب و کار که انجام میدهد، بر قواعد و اصول آن کاملا تسلط داشته باشد.