8 نکته کاربردی برای طراحی صفحه اصلی وب سایت
طراحی صفحه اصلی وب سایت یکی از مهمترین بخش ها در طراحی سایت است.چرا که ویترین سایت و پربازدیدترین صفحه سایت شماست.با سایت کار همراه باشید.
طراحی سایت طراحی صفحه اصلی وب سایت چه نقشی در جذب مشتری دارد؟ یکی از راه های ارتباط بین فروشگاه و مشتریان در فضای مجازی، وب سایت است. شما به راحتی می توانید با داشتن یک وب سایت علاوه حفظ مشتریان خود، مشتریان جدیدی را نیز پیدا کنید.مهترین نکته در طراحی وب سایت، طراحی صفحه اصلی است.
صفحه اصلی نقش مهمی در رشد کسب و کار شما دارد. فرض کنید که شما قصد دارید از یک فروشگاه پوشاک خرید کنید. اول از همه ویترین فروشگاه را بررسی می کنید، اگر پوشاک یا چیدمان داخلی آن توانست توجه شما به خود جلب کند، وارد فروشگاه می شوید و خرید خود را انجام می دهید. صفحه اصلی هم نقش همین ویترین دارد.
اگر کاربران شما، طرح صفحه اصلی وب سایت شما بپسندند و به نوعی اعتماد آن ها جلب شود، دیگر قسمت های سایت شما را بررسی خواهند در غیر این صورت در همان وهله اول، سایت شما را ترک خواهند کرد.
طراحی صفحه اصلی وب سایت کار ساده ای نیست. مخصوصا اینکه شما در نظر داشته باشید یک فروشگاه اینترنتی را پیاده سازی نمایید. اگر کاربر نتواند در همان صفحه، با سایت شما ارتباط برقرار کند عملا فروشگاه اینترنتی شما هیچ ارزشی نخواهد داشت و بهتر است که فکری به حال طراحی مجدد وب سایت خود کنید.
نکات مهم در طراحی صفحه اصلی وب سایت
1.استفاده از عکس های جذاب و با معنی
اولین عنصری که در هر وب سایت مورد توجه قرار می گیرد، عکس ها هستند، برای همین شما باید از عکس هایی استفاده کنید که بتواند توجه بیشتری را به سمت خود جلب نماید. علاوه بر جذاب بودن، عکس ها باید دارای محتوای با معنی و مرتبط با خدمات و محصولات معرفی شده در وب سایت باشند.برای مثال اگر شما در زمینه طراحی وب سایت فعالیت می کنید، نباید از عکس های خدمات دیگر که هیچ ارتباطی با کار شما ندارند، استفاده کنید.
توصیه می شود که عکس های صفحه اول دارای رزولوشن بالاتری نسبت به بقیه صفحات باشند.
2.منو بار و پیمایش در وب سایت
وقتی کاربری وارد وب سایت شما می گردد، علاقه ای ندارد که خود را در یک جریان پیچیده ارتباطی بین صفحات داخلی مشاهده نماید. تا جایی که می توانید این پیمایش را ساده تر کنید و یک نقشه کامل و ساده شده از آن در صفحه اصلی خود قرار دهید تا کاربر به راحتی بتواند به هر نقطه ای سایت که مد نظرش بود، برود.
برای مثال شرکت های طراحی وب سایت، تلاش می کنند که خدمات اصلی خود را در همان صفحه اصلی معرفی کنند و کاربر را به آن صفحه خدمات هدایت نمایند.
3.CAT
یکی از مهمترین نکات در طراحی صفحه اصلی وب سایت، استفاده مناسب از تکنیک CTA است. با این تکنیک شما به کاربرانتان می فهمانید که از آن ها چه چیزی می خواهید و به کدوم قسمت صفحه می خواهند هدایت شوند. برای مثال یکی از پرکاربردترین مکان های برای تکنیک CTA، برای دریافت ایمیل در خبرنامه می باشد که امروزه به صورت خیلی حرفه ای این مساله در حال انجام است.
4.قرار دادن اطلاعات تماس
بارها شده است که کاربری به محصول یا خدمات وب سایت شما علاقه مند بوده است و قصد تماس با فروشگاه شما را داشته است، اما متاسفانه نتوانسته است راه ارتباط مناسبی را پیدا کند که یکی از دلایل آن می تواند، قرار نگرفتن این اطلاعات در مکان مناسب باشد.
در هنگام طراحی وب سایت، توصیه می شود که این اطلاعات هم در هدر یا هم در فوتر سایت قرار گیرد. اطلاعات تماس باید شامل : آدرس فیزیکی، شماره تماس و زمان باز یا بسته بودن فروشگاه باشد. این اطلاعات باید کاملا خوانا باشد.
5.پیام های pop-up
استفاده از این تکنیک دیگر منسوخ شده است اما هنوز استفاده می شود. زمانی که شما قصد دارید کاربران حداقل اطلاعات تماس شما را داشته باشند یا برای آن ها حداقل یک یادگاری هدیه بدهید ( مانند یک ebook ) که در دستگاه خود همیشه داشته باشند، می توانید با استفاده از یک پیام pop-up از آن ها بخواهید که فایل شما را دانلود یا حتی آن ها اطلاعات تماس خود را برای شما ارسال کنند تا از آخرین مطالب باخبر شوند.
6.پیشنهاد تخفیفات ویژه
یکی از تکنیک های فروش در طراحی سایت های فروشگاه اینترنتی، استفاده از تکنیک تخفیف ویژه است. هیچ کسی نیست که از تخفیف بدش بیاد. بهترین مکان برای اعلام کردن تخفیف، صفحه اول است و دربالای صفحه مخصوصا قسمت اسلایدشو است.
7.نشان دادن جوایز یا پیام های سپاسگزاری
جوایزی که شم در مسابقات گرفته اید یا بازخورد کاربران از محصول و خدمات سایت شما، بهترین گزینه برای جلب کاربران و مشتریان جدید است و افزایش نرخ تبدیل کسب و کار شما می باشد. البته لازم نیست که همه این بازخورد و جوایز را نشان دهید، بلکه کافی است آنهایی را که از همه مهمتر و دارای اولویت بیشتری هستند را نشان دهید.
برای همین توصیه می شود قبل از طراحی وب سایت، نمونه سازی اولیه را انجام دهید تا بدانید که دقیقا چه مواردی را می خواهید در سایت خود قرار دهید.
8.جداسازی بخش ها
نشان دادن تمامی محتواهای وب سایت بدون جداسازی، باعث سردرگمی کاربر می شود و نمی تواند متوجه هدف و منظور وب سایت شما گردد. در طراحی سایت با HTML5، تگ های جدیدی معرفی شده است که به جداسازی بخش ها کمک می کند. این جداسازی علاوه بر افزایش رضایت مندی کاربر، می تواند در رتبه شما در گوگل تاثیر بسزایی داشته باشد.