بوت استرپ چیست؟
بوت استرپ یک فریم ورک است که در طراحی سایت رسپانسیو استفاده می شود. ساختار اصلی فریم ورک بوت استرپ به صورت سیستم گرید می باشد.
بوت استرپ (bootstrap)، کلمه ای است که اگر در زمینه طراحی سایت یا برنامه نویسی کار کرده باشید، حتما آن را شنیده اید. اما بوت استرپ چیست؟ بوت استرپ یک فریم ورک تشکیل یافته شده از HTML، CSS و JS است که برای توسعه و طراحی سایت رسپانسیو استفاده می شود. در واقع همانطور که می دانید با توجه به رشد افزایش استفاده از گوشی های همراه و تبلت، بیشتر افراد امروزه بیشتر فعالیت های خود را مانند بررسی وب سایت ها را با استفاه از این ابزارها انجام می دهند. پس خیلی مهم است که سایت شما در صفحات مختلف به درستی نشان داده شود تا کاربر مجبور نباشد برای خواندن مطالب یا استفاده از المان ها، از بزرگنمایی استفاده کند. برای همین از طراحی سایت رسپانسیو برای ساخت صفحات در اندازه های مختلف استفاده می شود و بهترین تکنیک و ابزار آن، فریم ورک بوت استرپ می باشد.
برای طراحی سایت رسپانسیو، روش های مختلفی دارد. شما می توانید به صورت دستی سایت خود را ایجاد و طراحی نمایید یا اگر عجله دارید و به دنبال ساخت سریع و راحت هستید، می توانید از فریم ورک های های معروف که بوت استرپ (bootstrap) بهترین آن ها می باشد را استفاده کنید.
ممکن است افرادی که در طراحی سایت تازه کار باشند، استفاده از بوت استرپ برای آن ها کمی گیج کننده باشد اما باید گفت که راحت ترین فریم ورک دنیا برای استفاده، بوت استرپ می باشد. در بوت استرپ انواع کتابخانه های مربوط به HTML، CSS و جاوااسکریپت وجود دارد و شما به راحتی و فقط با فراخوانی نام هرکلاس و هر تگ، می توانید از آن ها استفاده کنید.
بهترین منبع هم برای استفاده از تمامی کتابخانه ها، سایت اصلی بوت استرپ می باشد که در آنجا می توانید انواع دستورات به همراه آموزش ابتدایی چگونگی کدنویسی با بوت استرپ را یاد بگیرید.ما در این مقاله قصد نداریم فعلا به آموزش بوت استرپ بپردازیم، بلکه هدف معرفی کلی و شناخت آن می باشد.
بوت استرپ (bootstrap) چیست؟
همانطور که بیان شد، بوت استرپ (bootstrap) فریم ورکی است که در طراحی سایت رسپانسیو استفاده می شود. بیشتر افرادی از این فریم ورک استفاده می کنند که از نظر زمانی عجله دارند، وگرنه هیچ تفاوتی از نظر سئو بین سایتی که با این فریم ورک طراحی شده باشد با سایتی که به صورت دستی ساخته شده باشد، وجود ندارد.
شما به تنها چیزی که برای استفاده از این فریم ورک نیاز دارید، دانش ابتدایی درخصوص HTML و CSS می باشد. دانستن جاوااسکریپت ضروری است ولی می تواند به شما در بعضی از فرمان ها و قسمت ها کمک کند، وگرنه تمامی موارد مورد نیاز شما در کتابخانه بوت استرپ موجود می باشد.
سه فایل در بوت استرپ می توانند قرار بگیرند:
- Bootstrap.css( یک فریم ورک css)
- Bootstrap.js ( یک فریم ورک جاوااسکریپت و جیکوئری)
- Glyphicons ( فونت ها)
علاوه براین ما در بوت استرپ، نیازمند جی کوئری هستیم. جی کوئری از کتابخانه جاوااسکریپت استفاده می کند. در واقع امروزه به جای استفاده از فایل های فلش از دستورات جیکوئری استفاده می کنند.
چرا یک فریم ورک مهم است؟ آیا واقعا نیاز است که من از آن استفاده کنم؟
در واقع باید گفت شما برای طراحی سایت، اصلا نیازی به فریم ورک ندارید اما استفاده از آن ها دارای مزیت های فراوانی است و برای همین خیلی مهم است که آن ها را یاد بگیریم.
بعضی از مزیت های فریم ورک عبارتند از:
- از تکرار بین پروژه ها جلوگیری می کند.
- از طراحی رسپانسیو استفاده می کند و به کاربران اجازه می دهد تا سایت خود را با صفحه های مختلف سازگاری نمایند.
- باعث ایجاد ثبات در طراحی می شوند.
- نمونه سازی اولیه طرح با آن ها سریع تر انجام می شود.
- با تمامی مرورگرها به راحتی قابل سازگاری می باشد.
عموما هر سایتی که ایجاد می گردد، باید قابل تطابق با دیگر مرورگرها باشد، از این رو بوت استرپ (bootstrap) دارای انجمن های اپن سورس و دستوراتی است که شما دیگر لازم نیست نگران این مساله در طراحی سایت خود باشید. علاوه براین، امروزه تعدادی افرادی که با این فریم ورک آشنا هستند خیلی بیشتر از گذشته است و حتی انجمن های تخصصی زیادی در این زمینه وجود دارد که به راحتی می توانید سوالات و اشکالات مطرح و رفع نمایید.
نکته آخر که بهتر است بدانید، ساختار اصلی بوت استرپ از گریدها تشکیل شده است. در واقع گرید ها یک نوع لایه بندی در صفحات می باشند که باعث ساختار بندی صفحات در طراحی سایت رسپانسیو می شوند. هسته اصلی بوت استرپ گریدها می باشند که تمامی المان ها را داخل خود جای می دهند. در شکل سه نوع گرید برای سه اندازه صفحه مختلف نشان داده شده است. در مقالات بعدی بیشتر در خصوص گرید توضیح خواهیم داد.
