چهار دلیل استفاده نکردن از CMS در طراحی وب سایت فروشگاهی
به دلیل سفارشی نبودن CMSها برای طراحی وب سایت فروشگاهی استفاده آن ها دارای اشکالاتی است و بهتر است برای طراحی وب سایت فروشگاهی از طرح خاص استفاده شود
طراحی وب سایت فروشگاهی برای هر کسب وکار امروز به یک نیاز تبدیل شده است. برای همین ما شاهد افزایش رشد طراحی وب سایت فروشگاهی برای شرکت ها و کسب وکار هستیم. اگر یک وب سایت به خوبی طراحی شود و تکنیک های سئو و بازاریابی اینترنتی در آن رعایت شود، میتواند به راحتی در صفحه اول گوگل قرار بگیرید و مشتریان زیادی را به سمت خود جلب نماید.
طراحی وب سایت فروشگاهی روش های مختلفی دارد، شما میتوانید آن را به صورت دستی طراحی کرده یا از قالب و CMS های آماده استفاه کنید. امروزه شاهد افزایش طراحی وب سایت فروشگاهی از طریق CMS هستیم. این مساله همیشه موافق و مخالفان زیادی داشته است. با اکثر شرکتهای طراحی وب سایت که صحبت می کنیم که چرا از CMS استفاده میکنیم، بیان میکنند که مالکان این سایت ها حاضر به پرداخت هزینه های زیاد نمی باشند که این متاسفانه می تواند یکی از دلایل باشد.
در ادامه این مقاله ما میخواهیم به شما فقط با ذکر 4 دلیل بیان نماییم که چرا نباید از CMS های آماده در طراحی سایت شرکتی و فروشگاهی استفاده کرد.

اما قبل از چیزی بهتر است که بدانیم....
آناتومی یک وب سایت شرکتی و فروشگاهی چگونه است؟
طرح این وب سایت ها بسته به هدف و درخواست کاربر و مشتری از سایت خود دارد. امروزه از CMS برای طراحی اکثر وب سایت ها استفاده می شود و میتوان طرح های بسیار زیبایی نیز تولید کرد. همچنین نحوه کار کردن و مدیریت کردن وب سایت با CMSها خیلی راحت و فقط نیاز به یک آموزش چند ساعته دارد.
علی رغم سودمندی طراحی وب سایت با CMS مانندطراحی وب سایت وردپرس، هنوز متخصصان توصیه می کنند که از این قالب ها استفاه نگردد. اما در دیگر قالب ها مانند وب سایت های شخصی یا فقط اطلاعاتی ارائه میدهند، می توان استفاده کرد و در واقع مشکلی وجود ندارد.
چرا در طراحی وب سایت فروشگاهی نباید از CMS استفاده کرد؟
برای این مساله دلایل زیادی وجود دارد. متاسفانه بیشتر صاحبان کسب وکار چون هیچ شناختی از دنیای اینترنت ندارد و وب سایت را صرفا یک صفحه مجازی میدانند، حاضر به پرداخت هزینه نیستند، برای همین بیشتر شرکت ها از CMS برای طراحی سایت آنها استفاده میکنند. اما باید این را بدانید که CMS را نمی توان سفارشی تهیه کرد و باید از گزینه های موجود استفاده کرد یعنی تغییرات شما در طراحی محدود است. اما دلایل....
•CMS ها در نوع تدوین متن خیلی قوی نیستند
آنهایی که در زمینه تولید محتوا فعالیت کرده اند، می دانند که مدیریت محتوا با CMS ها خیلی راحت است اما نکته ای که باید دانست و البته همانطور هم که قبلا گفته شد، تمامی گزینه های موجود به صورت پیشفرض هستند و شما نمی توانید هر تغییراتی که در آن می خواهید ایجاد کنید مخصوصا در مورد محتوا عناوین که به صورت پیشفرض وجود دارند و فقط شما میتوانید مطالبی داخل آن قرار دهید.
•بعضی از قالب ها مناسب طراحی وب سایت های فروشگاهی و شرکتی نمیباشند
یکی از مشکلاتی که در طراحی وب سایت فروشگاهی با CMS وجود دارد، این است که تعداد قالب های موجود زیاد نیست برای همین اگر به اکثر نمونه کار یک شرکت نگاه بیندازید، آنهایی که از CMS استفاده شده است دارای قالب مشابه هستند و فقط متن و عکس آنها با هم اختلاف دارند.
در طراحی وب سایت فروشگاهی نکات بسیاری وجود دارد که باید رعایت شود که متاسفانه در CMSها این نکات وجود ندارد یا به درستی رعایت نمی شود برای مثال در طراحی UX( تجربه کاربری) که همانطور که گفتیم تعداد قالب های آن محدود است و هیچگونه روانشناسی رنگ یا چیدمان مناسب در آن به خوبی رعایت نشده است.
•اطلاعات ساختاری جواب نیاز کاربر را نمی دهد
در طراحی سایت دو نوع مساله باید رعایت شود:یکی طراحی براساس اصول سئو و دیگر براساس نیاز کاربر. اکثر CMS ها با تغییرات کوچک می توان اصول سئو را به خوبی پیاده کرد و تقریبا شرکت ها کار کمتری نسبت به طراحی یک صفحه از ابتدا دارند. البته همه قالب ها به این شکل نیستند و بعضی اوقات ایرادات این قالب ها به حدی زیاد است که بهتر آن را کنار بگذارید و به دنبال یک قالب دیگر باشید.
اما مشکلی که این قالب ها دارند، نمی توانند از نظر طراحی نیاز کاربران را به درستی پاسخ دهند. برای مثال در دسته بندی محصولات اگر کاربری به دنبال محصول خاصی باشد، باید تمامی صفحات را پیمایش کند که این کار باعث اذیت کاربر می شود و درنهایت ممکن است که صفحه مورد نظر خود را پیدا نکند و وب سایت را ترک نماید.
•برروی CTA هیچگونه تمرکزی ندارد
دکمه های CTA یا Call To Action لازمه هر کسب وکاری می باشد. متاسفانه هیچگونه CMS از این تکنیک استفاده نکرده است. در صورتی که CTA یکی از بهترین ابزارهای طراحی وب سایت برای ارتباط با کاربر و ترغیب آن برای ادامه دیدن مطالب وب سایت یا انجام به عملی میباشد که بیشتر این دکمه ها در فروشگاه های آنلاین برای هنگام خرید کردن می باشد.