کاربران وب سایت من را ترک می کنند، علتش چیست؟
نکات لازمی که شما باید در طراحی سایت به کار ببرید تا کاربران در اولین ورود به سایت شما آن را ترک نکنند را در این مقاله معرفی کردیم.
همیشه معضلات مالکان وب سایت ها این بوده است که چرا کاربران نمی توانند ارتباط خوبی با سایت آن ها برقرار کنند و سریعا آن را ترک می کنند. اگر بخواهیم کاربری وارد سایت ما گردد و به اصطلاح درگیر آن شود باید چه کاری انجام دهیم. بعضی از شرکت ها که دارای وب سایت هستند به ما مراجعه می کنند و مشکل خود را مطرح می کنند. ما بعد از بررسی سایت آنها، متوجه می شویم که متسفانه در طراحی وب سایت آن ها هیچ گونه تکنیک UI/UX مناسبی به کار نرفته است یا اگر هم طرح خوبی به کاربرده، محتوای ضعیفی در آن قرار داده است.
اخیرا در کشور مجارستان یک شرکت موفق در زمینه طراحی وب سایت، جلسه ای را در این خصوص برگزار کرد و مشکلات و راهکارهایی مربوط به بازدیدکنندگان را بیان نمود. هدف اصلی این جلسه پاسخ به این سوال بود که چرا کاربران نمی توانند ارتباط خوبی با سایت برقرار کنند. این شرکت خلاصه نشست و جلسه خود را در قالب یک مقاله منتشر کرد که ما آن را برای شما در ادامه قرار داده ایم.
مباحثی و مواردی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت، شامل موارد زیر بود:
·مواردی که باعث ترک کاربر از سایت می گردد.
·بررسی مشکلات که در طراحی وب سایت انجام می شود
·درک عمیق رفتار کاربر
·انجام تغییرات در وب سایت و فهمیدن نوع تغییر
·بررسی مجدد تغییرات و چگونگی آن
چرا کاربران وب سایت ما را ترک می کنند؟
1.محتوای قرار گرفته مناسب کاربران مورد هدف نیست

در علت ترک کاربران نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که شما برای معرفی محصول، سایت خود را ایجاد نمی کنید بلکه برای جذب مخاطب مربوطه این کار را انجام می دهید. مساله ای که اکثر طراحان وب به آن رعایت نمی کنند.
در واقع شما برای خودتان مطلب نمی نویسید، بلکه برای کاربرانی که هدف بازاریابی شما هستند تولید محتوا می کنید. اجازه بدهید با یک مثال ادامه بدهیم، فرض کنید که کاربری به دنبال خرید کفش از طریق اینترنت است. او این عبارت را تایپ می کند :" فروش آنلاین کفش ورزشی" و سایت ها مرتبط با این کلمه کلیدی برای او نشان داده می شود.
اگر شما تمامی اصول سئو را در طراحی سایت فروشگاهی خود رعایت کرده باشید و از نظر گوگل رتبه خوبی داشته باشد، سایت شما در صفحه اول نشان داده خواهد شد. حال کاربر برروی لینک کلیک می کند اما کالا و محتوای متفاوتی مشاهده می کند. همانطور که بارها هم گفتیم، صبر کاربران زیاد نیست و سریعا سایت شما را ترک خواهد کرد.
باید چه کاری انجام دهیم؟
جواب خیلی ساده است. قبل از اقدام به طراحی سایت، اول از همه مخاطب خود را بشناسید. شما برای چه نوع افرادی می خواهید تبلیغ کنید. بعد بسته به آن ها شروع به تولید محتوا کنید.
2.کاربران اطلاعات مورد نیاز خود را نمی توانند پیدا کنند

قبل از توضیح این مورد، بهتر بدانیم ساختار اطلاعاتی چیست؟
" ساختار اطلاعاتی چیزی است که مردم از محیط پیرامون خود درک می کنند و آن موردی که به دنبالش هستند چه در دنیای واقعی یا مجازی درک می کنند."
کاربر به دنبال اطلاعات است و دیگر وقت و حوصله کافی برای خواندن کل مطلب را ندارد که بتواند اطلاعات خود را از آن استنباط کند.
کاربران کل مطلب را نمی خوانند بلکه فقط یک نگاه اجمالی برروی آن می کنند. کاربران می خواهند قبل ازاینکه شروع به خواندن کل مطلب کنند، متوجه شوند این بلاگ در خصوص اطلاعات مورد نیاز آن ها می باشد یا خیر.
برای همین سعی کنیم که از یک ساختار اطلاعاتی و محتوایی استفاده کنیم. ساختار محتوایی یعنی عناوین، زیرعناوین و لینک ها و عکس ها کاملا مشخص باشد که به کاربر کمک کند که به نیاز اطلاعاتی خود سریعا دست پیدا کند.
3.استفاده از زبان تصویری نا مناسب در طراحی سایت

متاسفانه مشاهده شده است که طرح و قالبی که در علت ترک کاربران بعضی از فروشگاه های اینترنتی به کار رفته است، هیچگونه تناسبی با نوع کسب و کار آنها ندارد. برای مثال بعضی از سایت های فروش اینترنتی کتاب، بیشتر شبیه به مجله کتاب طراحی شده اند تا یک فروشگاه. کاربر به دنبال خرید محصول است نه خواندن کتاب و مجله. برای همین اگر قصد طراحی سایت فروشگاه اینترنتی را دارید، بهتر است که از قبل چندین نمونه مرتبط را مشاهده کنید و بسته به آن ها یک طرح را انتخاب کنید و با ایده خود تلفیق کنید. ایجاد یک زبان تصویری مناسب که بتواند با کاربر ارتباط مناسبی برقرار کند، خیلی مهم است.
یک زبان مناسب مناسب و عالی....
·باعث افزایش اعتماد می گردد.
·به کاربر در پیمایش کمک می کند.
·باعث درک بهتر ساختار توسط کاربر می شود.
·یک تجربه عالی برای او ایجاد می کند.
اما یک زبان تصویری نامناسب تمامی موارد گفته شده بالا را معکوس می کند و حتی ممکن است نتیجه های بدتری را داشته باشد.
4.استفاده کردن از زبان ارتباطی نامناسب

در دنیای امروز که عصر ارتباطات است، همه به دنبال راهی هستند که بتوانند سریع تر و آسان تر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هرکدام از ما از زبان و گویش مختلفی در مکان های مختلف به کار ببریم برای مثال نوع صحبت کردن ما با یک رفیق صمیمی هیچگاه شبیه صحبت کردن با خانواده نمی باشد. در اینترنت هم همینطوراست. شما باید از گویش و لحن متفاوتی استفاده کنید. لحن شما نباید خیلی رسمی و همچنین خیلی صمیمی باشد. یک حد متعادل را باید رعایت کنید.
چه مواردی باعث ایجاد زبان ارتباطی نامناسب می شود:
استفاده نکردن از لحن صحیح
استفاد از متن بسیار سخت و طولانی برای خواندن و فهمیدن
در طراحی سایت شما هیچگونه شخصیتی در آن لحاظ نشده باشد
استفاده بیش از حد تبلیغات
وجود غلط های نگارشی و رعایت نکردن دستور زبان
کیفیت پایین محتوا ·
استفاده از عکس های بی کیفیت
در نوشتن محتوا خیلی دقت کنید. نکات نگارشی و دستوری را بررسی کنید تا ایرادی نداشته باشد. حتما قبل از انتشار محتوا در سایت آن را چندبار به دقت بخوانید. اگر نتواند خواسته خود را شما از نظر اطلاعاتی برآورده کند، پس مطمئن باشید که نیاز اطلاعاتی دیگران را نیز برطرف نخواهد کرد.
5.به خاطر وجود ایرادات تکنیکی

البته ممکن است که وب سایت شما از نظر محتوا خیلی قوی و خوب باشد و تمام نکات را بالا به خوبی مورد پوشش قرار دهد. این موارد که اگر امروزه در طراحی سایت رعایت نشود، می تواند در ترک کاربر از وب سایت تاثیر بگذارد:
·نداشتن طرح رسپانسیو(واکنش گرا)
·زمان بارگذاری بالای وب سایت
·سازگاری نداشتن با تمامی مرورگرها
·مشکلات امنیتی
هرکدام از این موارد بالا اگر در طراحی سایت درنظرگرفته نشود می تواند براعتماد کاربر از سایت شما تاثیر گذار باشد. این مساله خیلی مهم است که شما بتوانید اعتماد کاربر را در اولین بازدید او از سایت جلب نمایید.