تفاوت بین قالب وردپرس و HTML چیست؟
قالب وردپرس با HTML همیشه توسط اکثر طراحان به صورت یکسان در نظر گرفته می شود اما ما در این مقاله آموزشی قصد داریم تفاوت قالب وردپرس با HTML بگوییم
قالب وردپرس یکی از روش های ساخت و طراحی سایت است که امروزه طرفداران زیادی را توانسته است جلب کند، اما مخصوصا تازه کار باشید استفاده از این قالب ها می تواند مزیت های زیادی را برای شما داشته باشد. در این مقاله آموزش طراحی وب سایت، قصد داریم که تفاوت بین قالب وردپرس و HTML را بیان کنیم. متاسفانه اکثریت این دو را یکی می دانند و هنوز تفاوت دقیق به این دو را نمی دانند. البته هر کدام مزایا و معایب خود را دارد و این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که کدام یک را استفاده کنید.
تفاوت بین قالب وردپرس و HTML
در ادامه لیست تفاوت های ویژه بین قالب وردپرس و HTML را به صورت دسته بندی شده بیان کرده ایم.
1. تعریف اصلی هرکدام
قالب وردپرس یک CMS( سیستم مدیریت محتوا) رایگان است که به شما اجازه می دهد بسته به ساختار خود، سایت و بلاگ ایجاد نمایید. وردپرس با استفاده از فرمت قالب های آماده ایجاد می شود و شما به راحتی می توانید، هر نوع قالبی را که می پسندید را انتخاب کرده و بعد به صورت درگ و دراپ متن و المان خود را قرار دهید.
HTML، دارای کد برنامه نویسی است که به شما امکان نمایش اطلاعات بر روی صفحه را می دهد. برای ایجاد یک صفحه شما باید از تگ های HTML استفاده کنید، برای همین باید از قبل نحوه کدنویسی را با آن ها را فرابگیرید. البته یادگیری HTML خیلی پیچیده نیست ولی به هرحال تا وقتی آن را نمی دانید، استفاده از آن ها غیر ممکن است. نکته بعدی اینکه برای نوشتن کدهای آن نیاز به ویرایشگر مانند دریم ویور دارد. البته قالب های HTML آماده ای وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده کنید و باز هم برای تغییر در کدها، باید تا حدی به این زبان آشنا باشید.
2. کاربرد عملی
قالب وردپرس توسط میلیون ها افراد استفاده می شود. افرادی که حتی دانشی از برنامه نویسی ندارند، می توانند از این قالب ها استفاده کنند.
HTML برای تولید انواع وب سایت ها استفاده می شود و هیچ گونه محدودیتی ندارد. البته خب توسط همه افراد قابل استفاده نیست و فقط آن ها که برنامه نویسی می دانند، آن را برای طراحی سایت به کار می برند.
3. منبع
قالب وردپرس به صورت اپن سورس است که توسط انجمن ها توسعه و ایجاد می شود. یعنی اینکه هر کسی می تواند CMS وردپرس را با کمی تغییرات و افزودن پلاگین های مختلف توسعه دهد.
اما HTML همانطور که بیان شد، یک نوع زبان برنامه نویسی است و فقط افرادی که طراحی سایت را می دانند، می توانند از آن استفاده کنند.
4. قالب
قالب وردپرس شامل صفحاتی هستند که می توانید آن ها را در یک پایگاه داده ذخیره کنید و به یکدیگر ارتباط دهید. برای همین شما به راحتی می توانید با چند کلیک ساده، تغییراتی را در آن ایجاد کنید.
اما قالب هایی که با HTML ایجاد می شوند قابلیت اضافه شدن به سایت وردپرس را ندارند مگر اینکه سیستم مدیریت محتوا وردپرس در ساختار آن قرار دهیم.
5. نرم افزارهای مورد نیاز
قبل از خرید هرگونه طرح برای سایت، به نرم افزارهای مورد نیاز آن دقت کنید. برای استفاده از قالب وردپرس و HTML شما نیاز به ویرایشگر های مخصوص به خود را دارید، برای همین قبل از اقدام به خرید یا طراحی، حتما این نرم افزارها تهیه کنید. هردو نرم افزار کاملا به صورت رایگان، می توانید دریافت کنید.
6. محدودیت در طراحی
در هر دو قالب، شما برای طراحی دارای محدودیت هایی نیز هستید. قالب وردپرس امکان تغییر را ندارد و مجبور هستید که همان ساختاری را که مشاهده می کنید، استفاده نمایید. در HTML هم قالب شما به محدود به مهارت و دانش تان در برنامه نویسی می شود.
7. به روز رسانی
به روزرسانی مطالب و المان ها در وردپرس کار آسانی است. کافی است که وارد پنل خود شوید و آن را به روز رسانی نمایید. اما برای به تغییر و به روز کردن مطالب در HTML، باید از ویرایشگر استفاده کنید و گاهی حتی برای تغییر یک جمله مجبور هستید که کدها را عوض کنید که این می تواند وقت زیادی را از شما بگیرد.
8. تکرار به روزرسانی
اگر در سایت خود نیاز دارید که هر لحظه مطالب را تغییر دهید، از قالب وردپرس که راحت تر است، استفاده کنید ولی اگر قرار سایت شما، سالی یک بار مطالب آن تغییر کند، از قالب HTML و به صورت استاتیک به کار ببرید.
9. سئو و بهینه سازی سایت
برای قالب وردپرس مبتنی بر اصول سئو، شما نیازمند ساختار صحفات مناسب و پلاگین های سئو برای بهینه سازی سایت است. البته ناگفته نماند که سئو سایت وردپرس از همه قالب ها سریع تر و راحت تر است.
در HTML هم شما باید به ساختاربندی توجه زیادی کنید و از تگ هایی که برای سئو مهم هستند، استفاده کنید. البته یک نکته ای که وجود دارد، گوگل به سایت هایی که از صفر و به صورت دستی طراحی شده باشند امتیاز بالاتری می دهد و برای آن ها ارزش بیشتری قائل است.
10. لایه انعطاف پذیر
لایه های انعطاف پذیر می توانند هم در قالب وردپرس و هم در قالب HTML استفاده شوند. اکثر قالب ها به صورت رسپانسیو هستند ولی به هر حال باید نمایش المان ها را دراندازه های مختلف بررسی کنید. البته اصولا قالب وردپرس از نظر رسپانسیو و واکنش گرا بودن، مشکل کمتری نسبت به HTML دارند.